Sahlström Production

Art DirectionMGrafisk Design

IllustrationMOriginalMFoto

Om mig   CV   Portfolio   Kunder   Kontakt

Originalarbete

Originalarens viktiga roll är ett hantverk som jag alltid tyckt varit både intressant roligt att ha. Att tillsammans i nära samarbete med Art Director ta fram och göra ut en reklamkampanj eller ett designkoncept till perfektion i alla dess delar och att själv ta en aktiv del i slutresultatet. Att tillsammans med projektledare/administratör se till att leveransen sker i tid med högsta möjliga kvalitet även under varierande förutsättningar.

Projekten och reklambyråerna har varit många men jag väljer att visa exempel på projekt från de två senaste jag arbetade med: Svensson Kommunikation och Jupiter Reklam. Den ena jobbar mest med konsumentreklam och den andra företrädesvis med offentlig sektor, vilket påverkar både det färdiga resultatet och den kreativa processen.

I min roll som originalare ingår: fotoretusch, illustration, typografering, ad-assistent, leveranser, direktkontakt med externa leverantörer etc.

 

Svensson Kommunikation

Fullservicebyrå B2B, B2C. Mina år på Svensson Kommunikation var roliga år. Ett stort härligt gäng med hög kreativ nivå där jag kunde bidra med verkligen alla mina kompetenser. Visar nedan några av kunderna vi arbetade med.

Art Directors: Filip Lindqvist, Tomas Svensson, Christina Nordström, Daniel Granqvist

Copy: Tomas Carrfors, Johanna Nystroem, Karin Drangel, Jenny Kallur

Produktionsledare: Ewa Staël Von Holstein, Victoria Fernandez, Christina Gelhaar Berntzon

Projektledare: Yvonne Pils, Anna Lennström, Anna Nylander, Mirja Kais

Originalarbete: Jonas Sahlström (även bildretusch), Carola Walther

7–Eleven

Snabba kampanjer och många enheter. Skyltning i butik, annonser i dagspress, webb och på stan.

Aftonbladet / Schibsted

Ett mycket roligt samarbete. Vi gjorde under en period en mängd kampanjer för dem i alla kanaler och platser: Dagspress, webbannonsering, kollektivtrafiken, på stan, i butik… vi stripade även om en spårvagn. Det finns inte plats att visa allt, men jag visar ett litet urval från de olika kampanjerna.

 

Tipsa

Sportlov / Sommarlov / Fjällen

Allt Om Stockholm

ELON

Annonsering, kataloger och butiksskyltning. Mycket knåp med produkter, banners, logotyper, splashar och friläggningar.

 

Jaguar / Landrover

Annonser i dagspress. Även om annonserna kan se "enkla" ut gäller det att följa synnerligen utförliga brandguides och skapa optimala PDF:er för både dagspress- och högglanspapper. En kund med höga krav.

 

Rodamco

Solna Centrum, Täby Centrum och Nacka Forum: köpcentrum av klass. En kund med höga krav, snabba turer och förutom kampanjerna inför de stora högtiderna också har många mellankampanjer. Allt från dagspress- och webbannonsering till stora vepor, butiksmaterial, digitala enheter, webben, appar, montrar och broschyrer. Det blir högt tryck i ateljén när alla tre har sina kampanjer samtidigt.

 

Ströms

I mer än hundra år har Ströms försett stockholmarna med stil. Inte riktigt lika länge fick vi jobba med dem. Men med stil, klass och hög finish gjorde vi åtskilliga dagspress- och webbannonser och butiksskyltningar löpande under året.

Jupiterreklam

Fullservicebyrå med inriktning på offentlig sektor. Att arbeta med offentlig sektor är väsensskilt från att arbeta med exempelvis konsumentreklam. Ofta textrika, breda kampanjer och material med ett tilltal som ska passa nästintill alla åldrar och grupper likväl som tunga rapporter om specifika projekt. Visar nedan några av kunderna vi arbetade med.

Art Directors: Susan Nilsson, Gina Engström, Gaute Hanssen, Linda Fredriksson

Copy: Per Lindberg, Anna Sahlée

Projektledare: Anette Bothin, Per Lindberg

Originalarbete, grafisk form, illustration: Jonas Sahlström

Konkurrensverket

Årsredovisning

Kompetensrådet för utveckling i staten (KRUS)

Folder: Vägen till jobb i EU:s institutioner

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete – SIDA

Broschyr: Partner Driven Cooperation

Stockholms Stad

Broschyr: Stockholm – the city for everyone
Twelve years of the Project of Easy Access

Sahlström Production

Mail: jonas@sahlstrom.se

Tel: +46 732 556 146

Sankt Eriksgatan 25 A
SE-112 39  Stockholm