Sahlström Production

Art DirectionMGrafisk Design

IllustrationMOriginalMFoto

Om mig   CV   Portfolio   Kunder   Kontakt

Curriculum vitae

 

Vägen till förändring

Hur bryter man igenom bruset?

Den frågan inspirerar mig varje dag.

Jag har lärt mig att det inte finns genvägar för att åstadkomma förändring. Det enda sättet att minska avståndet mellan avsändare och mottagare är att med
kreativ finess förenkla budskapen, maximera samspelet mellan text och bild – och att inte ta något för givet.

Jag heter Jonas Sahlström och arbetar med grafisk design och kommunikation.

Mitt mål är alltid detsamma: att med knivskarp precision försöka göra svåra saker lättare att förstå. Det är i den utmaningen jag vill verka och göra skillnad.

 

Mina senaste uppdrag

Under senare tid har mitt fokus legat på att ta fram attraktiva lösningar inom finansiell information. Detta har har varit hållbarhets- och årsredovisningar, presentationer, säljmaterial etc.

Under min tid på BusinessSweden, Sveriges export- och investeringsråd, har jag framgångsrikt arbetat för att lyfta den kommunikativa potentialen och skapa ökad förståelse om organisationens verksamhet och tjänster – både internt och externt – genom tydlig och intresseväckande design.

Detta har inneburit att designa och ta fram rapporter, broschyrer, material för sociala medier och web, presentationer, monterdesign och filmproduktion. Min roll har också varit att utveckla organisationens grafiska profil och att den följts oavsett kanal och media.

Detta har också inneburit att stötta mina kollegor på den interna digitala marknadsavdelningen men också övriga medarbetare samt externa konsulter och leverantörer för att på bästa sätt skapa både relevant och intresseväckande språklig och grafisk kommunikation.

 

Mina tidigare uppdrag

Tiden som anställd på ett antal Stockholmsbaserade reklambyråer samt som egenföretagare har gett mig bred erfarenhet av starka kommunikativa grafiska lösningar inom B2B, B2C, offentlig sektor, finanssektorn samt större organisationer och givit mig en god förmåga att förstå deras förutsättningar.

Under min tid på Business Sweden och WM-data har jag arbetat i internationell miljö och har därmed en god förståelse för hur kulturella och affärsmässiga skillnader kan överbryggas för att engagera olika målgrupper i olika lägen.

 

Hur är jag som person?

Jag drivs av att åstadkomma maximal kundnytta och högsta möjliga kvalitet oavsett projekt. Strukturerad och självgående och jag håller ihop projekt även under växlande omständigheter och förutsättningar.

Jag arbetar såväl självständigt som flexibelt i grupp. Van vid att ta ansvar för projekt både i detaljarbetet och som helhet utifrån kundens behov, samt hålla tidsplan och ansvara för leverans.

 

Arbetslivserfarenhet i urval

2020– Sahlström Production

Egen verksamhet: Art Director/Grafisk design/Final Art/Foto

Finansiell kommunikation i kombination med traditionell reklamverksamhet och grafisk form. Trycksaker, monter/display, presentationer, webb, film etc.

Terroirs Wine Consultants, FollowYourProject, Bonnier Media, Fifteen, Halvarsson&Halvarson, Narva Communications, ­MyDrawingsAndParts, EagleGo, FuelIt, m.fl.

 

2014–2020 Business Sweden, Marknad & Kommunikationsavd.

Brand Manager/Art Director/Grafisk form

Ansvarig för Business Swedens visuella varumärke i alla förekommande kanaler och plattformar: Print, webb, social media, film, presentationer, monter/display etc.

 

2010–2014 Svensson Reklam

Art Director/Grafisk formgivare/Final Art

Nacka Forum, Täby C. Solna C, Elon, ­Aftonbladet, Ikano, ­Awesome Rags, 7-Eleven, EPCAT, UNHCR, Jaguar, Land Rover,  SvD, Vianor m.fl.

 

2006–2008 More Reklambyrå

Grafisk formgivare/Final Art, print och webb

Tele2vision, Riksmedia, Skogsindustrierna, Olofsson Bil,  Rodamco, Nordkök, Basehome m.fl.

 

2004–2006, 2008–2010   Sahlström Production

Egen verksamhet: Art Director/Grafisk design/Final Art/Foto

Jupiter reklam, Bergström & Sund Reklam, Hörbergs reklam, TP-filter, Sport Campus Sweden, Järfälla Stöd och Behandling, Medeca, Megadyne, EPS Cement m.fl.

Även utbildningsverksamhet inom Adobe CC.

 

2000–2004 WM-data Kommunikation & Design (inhouseavd.)

AD/Grafisk formgivare, Ateljéchef

Ansvarig för WM-datas visuella varumärke samt designansvarig för externa kunder som Astra Zeneca, Investor, Sif, Ovako Steel, Miljöförvaltningen, Nordic Financial Systems, Laholm- Västerås- och Haninge kommun m.fl.

 

Utbildningar i urval

2011: Hyper Island Master Class

The Hyper Island Master Class is an intensive three-day program for professional focusing on how to create efficiency within your organization and using interactive media as a tool for achieving high growth and ensure long-term success.

 

2005: Allego Competence AB: Offentlig upphandling

Att sälja till offentlig sektor. Inblick i det regelverk som styr offentlig upphandling samt hur leverantörer skall förhålla sig till de offentliga köparna.

Att läsa och förstå förfrågningsunderlag och kunskap om hur processen för anbudsarbetet ska ske.

 

2002: RMI Berghs: Design Management

Utbildningen ger förståelse och inblick i strategisk design, corporate design, designprocessen, organisationen, företagsidentitet, affärsutveckling och förmågan att omsätta denna kunskap till strategiska handlingsprogram som är giltiga i internationella och samtida konkurrenssituationer.

 

1996: Forsbergs skola för Grafisk Design

Utbildningen ger en bred inblick i grafisk form och typografi samt idéarbete. Utbildningen ger också kunskaper att prakticera detta för utforming av relevant och grafiskt tilltalande material.

 

Tekniska kompetenser

Operativsystem: Macintosh, Windows.
Programvara: Adobe CC, MS Office, Strata Studio 3D, ljud- och musikredigering samt  film.

 

Referenser

Lämnas på begäran.

 

Övriga erfarenheter

Mentor och handledare

Utbildare i Adobe-programmen

Lärare i produktionsprocesser Forsbergs Skola

Ideella samarbeten med kulturföreningar på Gotland

Sekreterare BRF Kulsprutan 4

Föräldrarepresentant Katarina Norra Skola

Gitarrist och basist i ett flertal stockholmsband

 

Ditt engagemang och kunnande
i arbetet med Sverigeprofilen var till långt mer än stor nytta. Det var ett ovärderligt stöd i samband med gemensamma projekt utomlands och för att säkra kvalitet och professionell framtoning.

Boel Lindbergh: Head of the International
Press Centre. Ministry for Foreign Affairs
Communications Department

Sahlström Production

Mail: jonas@sahlstrom.se

Tel: +46 732 556 146

Sankt Eriksgatan 25 A
SE-112 39  Stockholm