Sahlström Production

Art DirectionMGrafisk Design

IllustrationMOriginalMFoto

Om mig   CV   Portfolio   Kunder   Kontakt

Webb

Jag har haft förmånen att få samarbeta med och på kompetenta webbkompetenser på ett antal webbyråer (WM-data, Drumedar, TANK) och genom dem och egna erfarenheter tillägnat mig en god förståelse för webbproduktion – från process till kod och användarupplevelse – och därigenom skapa tydliga och lättförståeliga webbplatser och intranät.

Nedan visar jag både nya och gamla projekt som genererat stort mervärde.

Business Sweden

Att ansvara för att Business Swedens grafiska identitet tillvaratas på webben samt övriga digitala plattformar.

Art Direction: Jonas Sahlström. Webbansvarig Business Sweden: Kristina Vogt Jonell. Utveckling: makingwaves.com

Kampanjwebbar i ActOn: Designen är responsiv och utmaningen ligger i att få fungerande design i både desktop- som telefonläge. Sajterna driver trafik till Business Swedens primära webbsida.

Art direction: Jonas Sahlström. Webbproduktion: Saral-Linn Asker, Olof Wasell (Business Sweden).

FollowYourProject

Ett projektredovisningsverktyg som på ett enkelt sätt gör det möjligt att skapa och ha koll på sina projekt, bjuda in deltagare, deadlines, bilder, skapa dokumentationer etc. Gratis- samt betalversion med utökade funktioner.

Stark fokus har varit att skapa en tydlig och lättfattlig design som prmiärt ska vara tydlig i smartphone / platta, även i starkt ljus.

Ide och projektägare: Johan Rasmussen/Onmicrosoft.
Art direction /gränssnitt / designutveckling / logotype: Jonas Sahlström. Webbproduktion: itancan.com

Tjänsten under utveckling och länk till sidan ej tillgänglig

Investor intranät

Ett mycket spännande projekt som gav mig den första inblicken i den finansiella världen/fintech. Ett område jag senare skulle komma i intensiv kontakt med och uppskatta under mina år på Business Sweden.

Art Direction: Jonas Sahlström. Projektägare hos kund: John Bogossian

Justly

Justly är en juristbyrå som hjälper föräldrar förstå vilka rättigheter deras barn har, och hitta ett bra samarbete med skolan eller kommunen. De kan också hjälpa om man vill klaga på skolan, kommunen eller något annat. De skriver på enkelt språk, så att alla ska kunna läsa och förstå.

Jag skapade förutom den grafiska identiteten också en lättfattlig layout som hela tiden testades för att vara optimalt tillgänglighetsanpassad både gällande layout som färger, ikoner etc.

Art Direction: Jonas Sahlström. Projektägare hos kund: Jennie Elfström

Exempel på andra kunder jag arbetat med i utveckling av webbplats eller intranät.

Aftonbladet     Aleris     Alltomstockholm     AP-fastigheter     Astra Zeneca     Business Sweden     EagleGo     Huddinge kommun     Investor    
Laholm kommun     Landstinget Västmanland     Medeca Pharma     MyDrawingsAndParts     Nacka Forum     Nordic Financial Systems    
Ovaco Steel     ProCare Center     Riksmedia     Schibsted     SearchFactory    
Sif (nuv. Unionen)     Sport Campus Sweden     Storstockholms Lokaltrafik (SL)     SweLife     Telia     TP-filter     WM-data     m.fl.

Sahlström Production

Mail: jonas@sahlstrom.se

Tel: +46 732 556 146

Sankt Eriksgatan 25 A
SE-112 39  Stockholm