Sahlström Production

Art DirectionMGrafisk Design

IllustrationMOriginalMFoto

Om mig   CV   Portfolio   Kunder   Kontakt

Filmer

På Business Sweden  har jag varit delaktig i ett flertal filmproduktioner. De har satt fokus på kampanjer eller rena explainers. Några av de större produktionerna har producerats i nära samarbete med externa aktörer, de mindre har jag producerat själv. De har sedan visats i sociala kanaler, på webben, mässor eller i andra sammanhang. Nedan visas ett axplock.

Try Swedish

Hur Business Sweden kan hjälpa svenska företag att utöka sin verksamhet samt att lyckas internationellt.

En blomranka växer ut från logotypen och hjälper klättraren att nå toppen, en symbolik för hur Try Swedish hjälper svenska företag. Sedan visas ett antal case där ägarna berättar om hur Try Swedish hjälpt dem och hur "tycke" uppstår. Blomrankan återkommer genomgående i filmen som en hjälpande "hand".

Art Direction / ide: Jonas Sahlström. Produktion: ladda.se

Tjänsterevolutionen

Inför lanseringen av rapporten Tjänsterevolutionen (The Services Revolution) togs denna lanseringsfilm fram med tema "3 tips för att lyckas" på en föränderlig marknad.

Art Direction: Jonas Sahlström. idé: Jonas Sahlström & Elisabeth Somp. Produktion: Spoon

Where is AI taking us?

Explainer. På Business Sweden producerade jag en mängd små explainer- och kampanjfilmer. Produktionerna var snabba och enkla.
De publicerades på Facebook och Instagram samt kampanjsajter och gjordes därför i både 16/9 och 1/1-format. Den här filmen gjordes inför en minikampanj för ett AI-seminar

Art Direction / idé / produktion: Jonas Sahlström. Copy / Idé: Sarah Coats Chandler (Spoon).

APAC Consumer Study

2017 satte Business Sweden fokus på APAC-regionen och de möjligheter som där finns för svenska företag. Vi tog då fram ett koncept à la nyhetsstudio där ett antal företag samt representanter för Business Sweden intervjuades inom fyra affärsområden både i studion och lokalt. Konceptet var tänkt att löpa månadsvis med fokus på olika teman och regioner, men tyvärr blev det endast denna produktion. Filmen gjordes i 16/9 samt 1/1. Fullängdsversionen klipptes sedan ner i för spridning i sociala medier.

Art Direction: Jonas Sahlström. Idé: Jonas Sahlström & Charlotte Rylme. Produktion: Think Agency. Programledare: Petra Bergman

Se klipp från filmen här:

 #1 >    #2 >

(nytt fönster)

Open For Business

Explainer: Inför lanseringen av rapporten African Consumer Study gjorde vi en kort explainer som med enkla animeringar på under minuten tog upp de viktigaste delarna i rapporten och fördelarna med den afrikanska marknaden. Filmen publicerades i på Facebook och Instagram samt kampanjsajt och gjordes därför i både 16/9 och 1/1-format.

Art Direction / produktion: Jonas Sahlström. Idé: Jonas Sahlström, Sarah Coats Chandler. Copy: Sarah Coats Chandler (Spoon).

Hannover Messe

2019 blev Sverige värdland för Hannover Messe. Tack vare fantastisk uppslutning från alla parter kunde vi på mycket kort tid göra en presentationsfilm som visades vid det officiella utnämnandet i Hannover.

Art Direction: Jonas Sahlström.  Idé: Jonas Sahlström, Lisa Tullus + arbetsgruppen.  Produktion: Spoon.

Sahlström Production

Mail: jonas@sahlstrom.se

Tel: +46 732 556 146

Sankt Eriksgatan 25 A
SE-112 39  Stockholm